REZUMATE

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”yes” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” button_size=”small” button_shape=”square” button_type=”flat” buttoncolor=”” button=”” title=”Termenul limita pentru trimiterea rezumatelor a fost extins pana la data de 30 aprilie 2018 (inclusiv).” description=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]
[t4p_tabs layout=”horizontal” justified=”yes” backgroundcolor=”#2da9e0″ inactivecolor=”” class=”” id=””]
[t4p_tab title=”Metode de trimitere si confirmari”]

LIMBA OFICIALA a congresului: limba romana.

METODE DE TRIMITERE A REZUMATELOR:
• prin completarea Formularului pentru trimiterea rezumatelor – forma recomandata de trimitere (formularul este disponibil dupa logarea in contul personal si accesarea sectiunii “Inscrierea rezumatelor”);
• prin e-mail pe adresa: [email protected], ca fisier atasat (va rugam sa precizati in e-mail forma de prezentare si tematica).

TEMATICA STIINTIFICA GENERALA: 

Chirurgia de urgenta a tubului digestiv
Sepsis-ul in chirurgie
Sesiuni stiintifice:
1. Sesiune ARCHBPTH
2. Sesiune SRCUT
3. Sesiune ARCE
4. Varia
5. Sesiune asistenti medicali
6. Sesiune studenti

ATENTIE!

Se accepta doar lucrari nepublicate, la care cel putin autorul prezentator a achitat taxa de participare. Autorii isi asuma integral raspunderea asupra continutului.

CONFIRMARI

Rezumatele acceptate de catre Comitetul stiintific vor fi confirmate autorilor prin e-mail dupa data de 15 mai 2018 si vor fi publicate in volumul de rezumate al congresului.

CONDITII DE PREZENTARE

Forma de prezentare a lucrarilor: oral sau e-Poster.
In cadrul prezentarilor orale, organizatorii asigura proiectarea lucrarii de pe un calculator/laptop cu sistem de operare Windows 7/10 cu pachetul MS OFFICE. Avem rugamintea ca formatul electronic al prezentarilor orale sa fie ppt sau pptx.
Organizatorii nu isi asuma raspunderea proiectarii necorespunzatoare pentru un alt format electronic al prezentarii orale si pentru alte echipamente.
Comitetul stiintific isi rezerva dreptul de a accepta sau respinge lucrarile propuse si de a selecta lucrarile in vederea prezentarii orale sau e-Poster.
Va rugam sa dati click aici pentru a descarca modelul de e-poster pe care va recomandam sa il folositi.
e-Posterele trebuie trimise pana la data de 28 mai 2018 la adresa [email protected].

e-Posterele vor fi prezentate exclusiv pe suport electronic si vor rula pe toata perioada congresului, in zona e-Postere. Suporturile electronice pe care vor fi prezentate e-Posterele vor avea suport ratio setat la 16:9 (portrait).

Autorii care vor prezenta lucrarile oral vor furniza secretariatului congresului, in momentul validarii inscrierii, cu cel putin doua ore inaintea prezentarii, o copie pe memory stick a fisierului ce contine prezentarea lucrarii stiintifice.

[/t4p_tab]

[t4p_tab title=”Instructiuni de realizare/redactare”]


INSTRUCTIUNI DE REDACTARE

Va rugam sa respectati urmatoarele cerinte de redactare:
– rezumatul nu poate contine mai mult de 250 cuvinte;
– rezumatul va fi trimis in limba romana si in limba engleza;
– tot textul se scrie fara aliniat de paragraf sau alte indentari;
– rezumatul nu va fi formatat;
– rezumatul va fi redactat cu diacritice.

Rezumatul trebuie sa cuprinda:

– titlul, scris cu majuscule urmat de un rand gol; titlul (inclusiv spatiile) nu poate fi mai lung de 200 de caractere;
– numele autorilor, scrise pe un rand, respectand ordinea: initiale prenume (in cazul barbatilor) sau prenume (in cazul femeilor) urmate de nume (nu folositi titluri profesionale/academice); numele autorului ce va prezenta lucrarea trebuie subliniat; dupa lista autorilor se va lasa un rand liber;
– afilierea (sectie, institutie, oras, tara), atat a primului autor, cat si a coautorilor. Se scrie totul pe un rand, urmat de un nou rand liber. Prima litera a fiecarui cuvant trebuie scrisa cu majuscula;
– se va insera un rand ce va cuprinde 3 – 5 cuvinte cheie;
– textul propriu-zis trebuie sa respecte structura cunoscuta: introducere, material si metoda, rezultate, concluzii (se vor evita formularile de gen “rezultatele vor fi prezentate”); textul trebuie sa contina suficiente detalii pentru a putea justifica concluzia;
– nu se accepta grafice si tabele in rezumat;
– toate abrevierile vor fi explicate la prima utilizare in text.
Daca trimiteti rezumatele prin intermediul aplicatiei de pe site, va rugam sa inscrieti versiunea in limba romana si versiunea in limba engleza a rezumatului ca doua rezumate distincte.
[/t4p_tab]

[/t4p_tabs]